حضرت علی علیه السلام میفرمایند:
هر کس را در مال وى دو شریک است: وارث و حوادث.
همهی زحمتها و تلاشهای ما برای جمع کردن مال و ثروت، یک روزی به هدر میرود و به دو شریک ما میرسد. یا اموال ما در حوادث مختلف از بین می رود یا با مرگ به دست وارثهایمان میرسد. در هر صورت از این همه خون دل که خوردهایم و ذره ذره جمع کردهایم هیچ سودی به خودمان نمیرسد.
این کلام حضرت باید تلنگری باشد برای همهی ما که حرص و طمع خود را برای جمع کردن مال مدیریت کنیم. یعنی به مقدار نیاز و به اندازه شأن اجتماعی که داریم برای برآورده کردن وسایل راحتی زندگی تلاش کنیم. کسانی که هر سال به دنبال نو کردن مبلمان و پرده خانه یا گوشی تلفن همراه یا ماشین و ... هستند و برای این کارها که حقیقتا مصداق بارز اسراف است وام و قرض و ... میگیرند، فقط خود را اذیت کردهاند. در واقع همهی این کارها آرامش زندگی انسان را بهم میزند.
قناعت و راضی بودن به زندگی متعارف یکی از شاخصهای انسان شاد و سالم است. کسی که به اندازه برای روزی خودش تلاش میکند و یگانه نگاهش به رازق هستی بخش است و همه چیز خود و دیگران و دنیا و آخرت را از خدا میبیند، دلش قرص و محکم به خدا اعتماد میکند و با قلبی آرام و روانی سالم در سایه بندگی خداوند، زندگی راحت و شادی دارد.
مطالب بیشتر:
شادی با اندک دنیا شاخصه دنیاپرستان
مرگ از دید آقایمان حضرت علی علیه السلام چگونه است!؟
حضرت امیر ع برای چه کسانی طلب آمرزش میکند؟
پی نوشت:
حکمت ۳۳۵ با ترجمه استاد شهیدی